En tryg og tillidsfuld relation

I det psykoterapeutiske rum er relationen mellem dig og mig af central betydning. - At vælge at gå i terapi, er for mange en stor beslutning at tage. Man kan føle sig sårbar og ængstelig ved at nærme sig en problematik, der fylder og skaber problemer i ens liv. 

Derfor er det mig meget magtpåliggende, at skabe en tillidsfuld kontakt til dig, så du føler dig tryg nok til at turde tale om det der kan virke skræmmende.

Børns behov for trygge relationer

Børn fødes fuldstændig afhængige af kærlighed og omsorg. Den tryghed de voksne giver barnet, er næring på lige fod med mad, blot er trygheden næring til en sund selvopfattelse og tillid til livet og til andre. 

Samtidig giver det barnet en følelsesmæssig robusthed. Et barn, der ikke oplever kærlighedsfuld omsorg, bliver mere sårbar for belastninger senere i livet.

At genvinde tilliden til sig selv og andre, er ofte et tema i terapiforløb

Væsentligt er, at vi må føle tillid for at turde vise vores sårbarhed. Både i vores nære relationer og i terapirummet er tillid den faktor, der bevirker, at vi kan lade vigtige og hjertenære ting ”komme på bordet”. Dermed gives mulighed for at en bearbejdning af det svære kan påbegyndes.​

At bearbejde belastende begivenheder

I den proces det er at ”bearbejde” belastende hændelser fra vores liv, indgår flere ting: at sætte ord på hvad der skete; at være i kontakt med/mærke de følelser der var tilstede i situationen; at være med det, der skete og mærke de kropslige reaktioner der er og var. Efter hånden indtræffer en forståelse af hvilken betydning hændelsen har haft på ens liv – en integrering finder sted. Herved bliver det til livserfaring, og er ikke mere en fortrængt tilstand, der laver ravage i kulisserne.

Der er hændelser, som man kun langsomt kan nærme sig, hvis oplevelsen den gang var mere end man kunne bære. Sådan en proces kræver selvsagt tillid.

Jo mindre vi behøver fortrænge af vores indre liv, jo mere overskud får vi. Dertil kommer, at vi ikke længere ubevidst lægger det fortrængte ud på andre, eller bruger det som et filter til at se andre igennem.

Jeg har utallige erfaringer af, at de konstruktive ændringer der finder sted i et menneskes selvopfattelse og indre relation til sig selv, også bidrager positivt og konstruktivt ind i vedkommendes øvrige relationer, fx til partner og børn.

Kontakt mig

Du kan kontakte mig på mail: karin@karidau.dk eller på telefon: 30 49 65 26

Du kan trygt kontakte mig her

Udfyld formularen og  og fortæl om dine ønsker/spørgsmål til . Jeg vender tilbage med et svar indenfor 24 timer. * skal udfyldes.

 
 
 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Adresseoplysninger

Psykoterapi Og Kropsterapi
​V/Karin Elmerot Dausell

Hulvejen 6, 8500 Grenaa

Klik her for rutevejledning »

Har du nogle spørgsmål?

Telefon: 30 49 65 26

E-mail: karin@karidau.dk

​CVR: 17430807

Vil du ringes op?

Udfyld formularen​ og jeg vil efterfølgende kontakte dig til en fortrolig snak.

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Medlem af